Ajankohtaista

 

new logo rotarymbs rgb pieni 150

 

Näin teet klubiesitteen - video tästä

Toukokuu: Nuorisopalvelun kuukausi


Toukokuun rotaryteema on nuorisopalvelu. Nuorisovaihto on sen keskeisin toimintamuoto. Sitä täydentävät rotexit ja rotaractklubit. Nuorisovaihdossa meillä on kolme tuotetta: vuosivaihto, kesävaihto ja leirivaihto. Viimeisin on ehkä huonoiten tunnettu - muutama sana siis siitä.

Näitä kansainvälisiä leirejä järjestämme piirikohtaisesti, Suomessa ja Virossa vuosittain 3 - 5 leiriä. Leireille kutsutaan hakumenettelyn kautta 15-20 nuorta lähinnä Euroopasta. Aluksi tulija viettää viikon isäntäperheessä, jonka jälkeen alkaa viikon mittainen teemaleiri. Leirin järjestelyistä vastaavat rivirotarit piireittäin tai AG-alueittain.

Leirejä järjestetään luonnollisesti myös muissa maissa, joten meidänkin nuorillamme on mahdollisuus leireillä pari viikkoa ulkomailla. Leirit maksavat yleensä n. 150 € + matkaliput + leirivakuutus. Muista kuluista vastaavat perheet (perhejakson majoitus ja eläminen) ja rotarit (leirin toteutus).

Ehkä hienointa leireillä on se, että kullakin leirillä on oma teemansa. Ulkomaille lähtevällä suomalaisella nuorella on yleensä valittavanaan kulttuuriin, urheiluun, luontoon tai historiaan liittyviä teemoja. Kesäisessä Suomessa teemat ovat ymmärrettävästi luontopainotteisia.

Tulevana kesänä järjestämme Suomessa kolme leiriä. Piiri 1380 järjestää Kristiinankaupungissa leirin “Culture and Nature Summer Camp”. Osallistujat oppivat mm selviytymään, yöpymään ja laittamaan ruokaa luonnossa.

Piiri 1390 järjestää Mänttä-Vilppulassa leirin teemalla ”Taide ja luonto – Art and Naturte”.

Ohjelmaan kuuluu mm. Mänttä XXIII Contemporary Art Festival ja Mänttä Music Festival.

Piirin 1430 leiri järjestetään Kiteellä, teemana ”Music and Photography”. Osallistujat pääsevät tekemään musiikkia Nightwish-yhtyeen alkuperäisessä studiossa ja oppivat luonto- ja musiikkikuvausta digitekniikalla.

Klubien rivirotarit antavat suuren talkoopanoksen leirien onnistumiseksi. Työ alkaa jo syksyllä ja huipentuu loppukesällä leirin toteutukseen. Rotexit ovat suurena apuna leirijärjestelyissä.  Kiitos heille kaikille jo etukäteen. Leirien markkinoinnista ulkomaille vastaa monipiirin jäsen Torsti Poutanen

Vappu / Vappen / May Day

Rotarytoimisto on suljettu maanantaina 30.4.2018
Olemme auki jälleen keskiviikkona 2.5.2018

Rotarykansliet är stängt måndag den 30.4.2018
Vi är tillbaka på onsdag den 2.maj 2018 

The Rotary Office will be closed Monday 30th April 2018
We'll be back on Wednesday 2nd May 2018 

_____________________

Rotarytoimisto on suljettu keskiviikkona 9.5.2018 alkaen klo 12
Olemme auki jälleen maanantaina 14.5.2018

Rotarykansliet är stängt onsdag den 9.5.2018  kl. 12
Vi är tillbaka på måndag den 14.maj 2018

The Rotary Office will be closed Wednesday 9th May after 12 noon
We'll be back on Monday 14th May 2018

Suomen Rotarypalvelu ry                                                                                 

Finlands Rotaryservice rf      

 

 UUDISTETUT  SÄÄNNÖT

                            

PRH on 1.3.2018 hyväksynyt  yhdistyksemme vuoden 2017 vuosikokouksessa

yksimielisesti hyväksymät uudistetut säännöt, jotka näin heti astuvat voimaan.

Uusien sääntöjen keskeisin muutos on yhdistyksemme nimi. Virallinen nimemme on nyt ”Suomen Rotarypalvelu ry” (SRP) (ruotsiksi ”Finlands Rotaryservice rf” (FRS)). Uusi nimi kuvaa entistä paremmin yhdistyksemme tarkoitusta – palvella jäsenpiirejämme.

Toinen uudistus on että yhdistyksemme tili- ja toimintakausi jatkossa on sama kun rotaryvuosi.

Hallitukseen kuuluu jatkossa kuusi jäsentä – yksi jokaisesta jäsenpiiristä.

Uudet säännöt ovat luettavissa nettisivuilta.

 

Näin teet klubillesi rotarylogon - video tästä

 

Rotary logo

Suomen Rotary - Finlands Rotary ry:n Ansiomerkit
2017-2018 on myönnetty seuraaville henkilöille

Ensimmäisen Luokan Ansiomerkki

PDG Mikko Heikkilä, D 1430, Lappeenranta Rk
PDG Kari Kivistö, D 1410, Vammala Rk
PDG Birger Stjernberg, D 1420, Helsinki International RC

 

Ansiomerkki

PP Markus Harald, D 1430, Leppävirta Rk
PDG Heimo Nummela, D 1420, Tapiola Rk

SR ansiomerkin kuva

 

Mikäli klubin käyttäjätunnus ja / tai salasana Suomen Rotaryn jäsentietojärjestelmään on hukassa, niin ottakaa yhteys Rotarytoimistoon. Rotarytoimisto auttaa ja antaa tunnukset.

 

Muistakaa myös, että jäsentiedot päivitetään VAIN Suomen Rotaryn jäsentietojärjestelmään, josta tiedot kulkevat automaattisesti RI:n My Rotary -järjestelmään.

Jäsentietoja ei tule myöskää lähettää paperilla tai sähköpostilla suoraan RI:lle, koska tällöin tiedot eivät päivity automaattisesti Suomen jäsentietojärjestelmään, josta on seurauksena turhaa sählinkiä esim. per capita- maksujen yhteydessä.

 

 

 

TIEDOTE, julkaisuvapaa 23.1.2018

Vesiensuojelulle lahjoitus Silakkasoudun tuotosta                                   

Lahjoituksen avulla voidaan tehostaa Vantaanjoen vedenlaadun jatkuvatoimista mittausta ja suojelua

Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys sekä Virtavesien hoitoyhdistys vastaanottivat 22.1. yht. 12 000 € Rotarien järjestämän viidennen Silakkasoudun tuotoista. Varat käytetään Vantaanjoen valuma-alueella vedenlaadun jatkuvatoimisen mittauksen lisäämiseen ja Vantaanjoen virkistyskäytön, luonnontilan sekä lohikalojen ja muun vesieliöstön elinmahdollisuuksien parantamiseen. Silakkasoudun yhteydessä palkittiin myös 100 Suomalaista vesistötekoa -kampanjassa eniten ääniä saaneet teot.

-       Vantaanjoen ja sen sivujokien vaikutusalueella asuu yli miljoona ihmistä. Se on monelle alueen asukkaalle lähivirkistysaluetta. Kun joki on itselle tärkeä ja läheinen paikka, myös sen suojelu- ja kehittämistoimet koetaan silloin merkittäviksi. Joki tuo huomattavan kuormituksen Helsingin edustan merialueelle, joten tietämyksen lisääminen ja omat toimet valuma-alueella Riihimäeltä Helsinkiin vaikuttavat. Käytämme Silakkasoudusta saamiamme varoja Vantaanjoen vedenlaadun parantamiseen ja joen mereen tuoman kuormituksen vähentämiseen, kertoo toiminnanjohtaja Anu Oksanen vesiensuojeluyhdistyksestä.

-       Mm. Riihimäellä tehdyt jätevedenpuhdistamon saneeraustoimenpiteet näkyvät hyvin Vantaanjoen vedenlaadussa vähentyneenä kuormituksena. Mm. taimenkannat ovat elpyneet, iloitsee Anu Oksanen. Myös joen yläosassa happipitoisuudet ovat olleet hyviä ja hygieeninen tila on kohentunut merkittävästi.

Virtavesien hoitoyhdistyksellä on meneillään Leader-pohjainen virtavesien kunnostushanke. Hankkeen tarkoituksena on tehdä kalataloudellisia kunnostustoimenpiteitä mm. kunnostamalla taimenen ja lohen kutupaikkoja Vantaanjoella.

-       Kari Stenholm Virho ry:n Vantaanjoki-vastaava kertoo, että kunnostustyöhön palkataan työttömiä työnhakijoita huhtikuusta alkaen. Leader-hankkeen lisäksi kalataloudellisia kunnostuksia tehdään myös talkootyönä.

-       Hän iloitsee nyt saadusta lahjoituksesta. Se kohdistetaan materiaalien hankintaan Vantaanjoen vesistön kalataloudellisten kunnostusten tekemiseen Leader-hankkeella ja mm. rotarien talkoilla.

Silakkasoudussa 2017 juhlistettiin 100 suomalaista vesistötekoa

100 suomalaista vesistötekoa -kampanja oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaa. 100 suomalaista vesistötekoa -kampanjassa nostettiin esiin tekoja, joita kansalaiset ovat tehneet vesien suojelemiseksi. Silakkasoutu oli kampanjan päätöstilaisuus.  Tilaisuudessa palkittiin eniten ääniä saaneet teot.

Lisätietoja:

Markku Juhola, markku.juhola(at)kolumbus.fi, puh. 0400 444 714 järjestelytoimikunnan puh.johtaja.

Hannele Kauranne, hannele.kauranne(at)gmail.com, Puh. 0400 618 439 Finlandia Hall Rotaryklubi.

Anu Oksanen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. Puh. 050 3726 018, Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry.

Kari Stenholm, kari.stenholm(at)kolumbus.fi, Puh. 040 764 8045, Virtavesien hoitoyhdistys ry

 

Faktalaatikko Silakkasoudusta ja 100 Suomalaista vesistötekoa kampanjasta

  • Viidellä Silakkasoudulla on kerätty lähes 50 000 € vesiensuojelutyöhön
  • Järjestäjät Finlandia Hall, Hausjärvi-Riihimäki, Herttoniemi, Pasila ja Vantaa-Myyrmäki Rotaryklubit
  • Tapahtumaan osallistui 255 soutajaa 17 venekunnassa yli 20 maasta vuonna 2017
  • Suojelijat presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio
  • 100 suomalaista vesistötekoa –kampanjassa eniten ääniä saaneet teot olivat Honkalanranta – Vapaaehtoinen suojelu Hämeenlinnassa, Iijokisoutu – Rakkaudesta Iijokeen ja Jäälin vedet kuntoon omatoimisesti Kiimingissä
  • Kaikki ilmoitetut teot ovat nähtävillä valtakunnallisen Vesistökunnostusverkoston sivuilla http://www.ymparisto.fi/vesistokunnostusverkosto.

Silakkasoudun ohjausryhmän puolesta

Hannele Kauranne

silakkasoutu(at)gmail.com

www.silakkasoutu.fi

@SilakkasoutuHKI

Teema 2018-2019

T1819FIN PMS C 01

T1819SV PMS C 01

T1819EN PMS C 01

 

toronto 2018   Klikkaa tästä RI:n sivulle

Rotarymatka RI:n kongressiin 2018 Toronto, Kanada

Kouvolan Matkatoimisto - Rotarymatka 22.-29.6.2018

Pohjanmaan Matkatoimisto Oy 21.-29.6.2018

Tiedote 8.11.2017

 

Suomalaisten avulla helpotusta Etelä-Sudanin kriisiin

ROTARYT RAKENTAMASSA RAUHAA

Tällä hetkellä noin 1,5 miljardia ihmistä elää erilaisten konfliktien keskellä. Jotta me voisimme saada rauhan maailmaan, me tarvitsemme enemmän rauhanrakentajia. Rotaryn Peace Center -ohjelma on Rotarysäätiön kunnianhimoinen projekti rauhan edistämiseksi. Tässä rauhan työssä paikallisilla rotaryklubeilla ja piireillä on avainrooli oikeiden rauhanrakentajien löytämisessä.

Rotarysäätiö on juuri myöntänyt Rotary Peace Fellowship -stipendin suomalaisen Rotarypiiri 1410 kautta tulleeseen hakemukseen Etelä-Sudanissa asuvalle Seme Nelsonille, joka on Kirkon Ulkomaanavun vapaaehtoistyöntekijä Etelä-Sudanin kriisialueella. Stipendin avulla Seme aloittaa kahden vuoden maisterin opinnot International Christian Universityssä Tokiossa, joka on yksi maailman kuudesta Rotary Peace Centeristä. Semen opinnot alkavat rotaryvuoden 2018 alussa. Opintojen aiheena on rauhan tutkimus ja konfliktien ratkaisu.


Kansalaisjärjestöillä on merkittävä rooli humanitaarisessa työssä maailman kriisipesäkkeissä. Toimijoita on paljon, suomalaisille tutuin lienee presidentti Martti Ahtisaaren perustama Crisis Management Initiative.

– Rotary Peace Centereiden toiminta on vielä monille tuntematonta, vaikka niissä on koulutettu jo kaikkiaan tuhat rauhanrakentajaa maailmaan. Tämän kyseisen stipendin saaminen edellytti meidän piiriltämme aktiivista rekrytointia ja eri yhteistyötahojen kontaktoimista, kertoo puheenjohtaja Risto Suviala Rotarypiirin 1410 rauhanstipendikomiteasta.

Kuusi rauhan keskusta maailmassa

Rotareilla on kuusi Peace Centeriä maailmassa, joissa koulutetaan rauhan rakentajia ja konfliktien ratkaisijoita. Rauhankeskukset sijaitsevat Ruotsissa, Englannissa, Yhdysvalloissa, Japanissa, Australiassa ja Thaimaassa. Rauhankeskuksissa voi suorittaa kaksivuotisen maisteriohjelman tai kolme kuukauden ammatillisen täydennyskoulutusohjelman.

Maisterintutkintoon sisältyy opintoja mm. aseellisten konfliktien syistä, kansainvälisten konfliktien ratkaisuista, turvallisuusuhista ja johtajuudesta riitojen ratkaisuissa. Maisteriohjelmaan hakijalla tulee olla vähintään alempi korkeakoulututkinto ja kolmen vuoden täysaikainen soveltuva työkokemus sekä vahva sitoutuminen rauhan edistämiseen. Koulutusohjelmiin valitaan vuosittain enintään 50 opiskelijaa ympäri maailman.

Rotary Peace Fellow -stipidendi kattaa lukukausimaksut, elämiseen tarkoitetun opintorahan, meno-paluun matkakulut, kirjat ja tarvikkeet, konferensseihin osallistumiset ja tutkimustyön, terveysvakuutuksen ja viisumin.

Nuori Etelä-Sudan jatkuvassa sodassa

Etelä-Sudan on maailman nuorin valtio. Maa itsenäistyi Sudanin alaisuudesta vuonna 2011, ja se kuuluu 19 muun valtion kanssa ns. hauraiden valtioiden ryhmään. Naisista 92 prosenttia on lukutaidottomia ja puolet koko väestöstä eli neljä miljoonaa henkeä on jatkuvasti riippuvainen YK:n ruokaohjelman avusta. 

Maan konfliktien syynä on oikeus omiin öljytuloihin, ja siellä vallitseekin sota kaikkia vastaan: kuka saa vallan, saa oikeuden rikkauksiin. Tässä taistelussa lapset ja naiset jäävät jalkoihin. 

Seuraava rauhanstipendien haku alkaa vuoden 2018 tammi-helmikuussa.

Lisätietoja: Risto Suviala, puhelin 0400 781 535, risto.suviala(at)gmail.com, www.rotary.fi, www.rotary1410.fi.  

trf logo 1

 

Tiedote 27.9.2017

 

Itsenäisen Suomen 100-vuotislahja rotareilta

PUOLI MILJOONAA MAAILMAN LAPSILLE

Suomalaiset rotarit ovat keränneet Suomi 100 vuotta -juhlavuoden kunniaksi 490 000 dollaria, joka lahjoitetaan maailman lapsille. Rahat ovat tulleet suorina lahjoituksina rotareilta henkilökohtaisesti. Monissa rotaryklubeissa on tehty yhtenäinen päätös, että jokainen klubin jäsen lahjoittaa esimerkiksi 40 euroa tempaukseen.

Lahjoitukset on tehty Rotaryn vuosirahastoon ja poliorahastoon lahjoittajan päätöksellä. Puolesta miljoonasta noin 100 000 kohdistuu polion torjuntaan, loput 390 000 ohjataan klubien hankkeisiin, joilla parannetaan maailman lapsien elämää. Erityiskohteina ovat lukutaito, terveys, tytöt ja puhdas vesi.

– Haemme näille rahoille nyt hyviä hankeideoita. Rotaryn vuosirahastoon lahjoitetut rahat palautuvat parin vuoden kuluttua takaisin rotarypiireille, jotka voivat myöntää rahat klubien projekteihin ja hankkeisiin, kertoo Rotarysäätiötoimikunnan puheenjohtaja Harry Hedman. 

– Toiveena on, että näillä rahoilla perustettavat uudet hankkeet linkitettäisiin jo olemassa oleviin hyviin hankkeisiin, mikä tuo tehokkuutta. Rotaryllä on hyviä monivuotisia hankkeita käynnissä lasten parissa esimerkiksi Keniassa, jonne on usean vuoden viety käytettyjä tietokoneita, tietoliikenneyhteyksiä ja koulutusta.

Rotarysäätiö avustaa vuosittain 120 miljoonalla dollarilla lähes 1000 projektia maailmassa. Lahjoitetuista rahoista palautuu noin 95 prosenttia takaisin klubeille käytettäväksi hyvän tekemiseen.

– Haluamme kiittää lämpimästi kaikkia lahjoittajia. Mutta oikeastaan raha on vain yksi osa lahjaa. Nyt on aika antaa rotaryklubien osaaminen ja aika hyvien hankkeiden ideoimiseen ja toteuttamiseen, Hedman sanoo.

 ROTARY TEKEE HYVÄÄ PAIKALLISESTI JA KOKO MAAILMASSA

Rotary kokoaa yhteen saman mielisiä vaikuttajia, jotka haluavat tehdä hyvää omalla paikkakunnallaan. Klubit kutsuvat jäsenikseen paikkakuntiensa hyvämaineisia ammattimiehiä ja -naisia. Klubeilla on viikoittaiset säännölliset kokoontumisajat, joissa eri ammattiryhmistä koostuvat jäsenet pitävät esitelmiä ajankohtaisista aiheista tai kutsuvat ulkopuolisia puhujavieraita.

Rotary tunnetaan hyvin maailmanlaajuisesta nuorisovaihdosta ja nuorten johtajien koulutuksesta. Lähes jokaisella paikkakunnalla Rotary kustantaa vuosittain paikallisen nuoren vaihto-oppilasvuoden ja ottaa vastaan nuoren jostain päin maailmaa.

Rotary on tänä päivänä eettisellä pohjalla toimiva kansainvälinen palvelujärjestö, joka toimii yli 200 maassa ja jäseniä sillä on yli 1,2 miljoonaa. Suomen ensimmäinen rotaryklubi perustettiin Helsinkiin vuonna 1926. Suomessa ja Virossa paikallisia Rotaryklubeja 305 ja rotareita niissä on yhteensä noin 10 340.

Lisätietoja:
Harry Hedman
Rotarysäätiötoimikunnan puheenjohtaja
puhelin 040 742 8063
harry.hedman(at)elisanet.fi

Rotarymatrikkelia 2017-18 ovat ilmoittelussaan käyttäneet seuraavat yritykset:

Markerspoint

Rotarytuotteet – TeraTrade

Rotarytuotteet – TopManual


Promice Communication Oy


TIVIA


Bookwell

Kiitämme hyvästä yhteistyöstä

RIPE

Kuva: PDG Niko Niemi

 

RIP Ian ja Juliet Riseley olivat Suomessa 18.-21.5.2017

 

Yksi Itämeren auttajista on Rotary-järjestö. Järjestö aikoo jatkossa avustaa entistä enemmän ympäristönsuojeluhankkeita eri puolilla maailmaa.

Linkki http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/itameren-suojelu-kiinnostaa-jarjestoja-ja-kansalaisia-meilla-on-vain-yksi-planeetta/6440426

 

Alla järjestelykomitean virallisen kuvaajan PDG Niko Niemen valokuvia vierailusta

 

RIP Ian and Juliet Riseley 2017

Linkki: https://nikoniemi.kuvat.fi/kuvat/RIPE+Ian+and+Julieth+Riseley+2017/

 

Riseleyn vastaanottoja

Linkki: https://nikoniemi.kuvat.fi/kuvat/Riseleyn+vastaanottoja/

 

Riseleyt Tuusulassa D 1420

Linkki: https://nikoniemi.kuvat.fi/kuvat/Riseleyt+Tuusulassa+D+1420/

 

RIP Ian Riseley Tampereella

Linkki: https://nikoniemi.kuvat.fi/kuvat/RIPE+Ian+Riseley++Tampereella/

 

 

 

 

 

 TRF logo 2017                                                          suomi100 300x240 2

 

 

SUOMEN LAHJA MAAILMAN LAPSILLE

Suomen Rotary ry on miljoonahankkeen kautta liittynyt valtioneuvoston kanslian johtamaan SUOMI 100v- hankkeeseen ja saanut siinä partner-tason kaikine oikeuksineen. Tämä tarkoittaa oikeutta käyttää Suomi 100v lipputunnusta ym  mainosmateriaalia.

 Hankkeemme liittyi valtakunnalliseen Suomi 100 v hankkeeseen ohjelmalla minkä nimi on  SUOMEN LAHJA MAAILMAN LAPSILLE.  
Keräystavoitteemme on edelleen USD 1 milj. , mutta nyt hanke on saanut yksiselitteisen kohteen ja yhteiskunnallisen hyväksynnän, minkä pitäisi auttaa tavoitteen saavuttamisessa.

Valtioneuvostolle on hakemuksessa esitetty TRF:n säännöt ja toimintaperiaatteet siitä, miten kerätyt varat tilitetään ja miten ne sääntöjen mukaan käytetään. Asia on hyväksytty joten mitään muutosta suorituksille TRF:lle aikaisempaan ja meidän normaaliin käytäntöön  ei ole tapahtunut.

 PYYDÄN Teitä kaikkia harkintanne mukaan käyttämään vastaisuudessa keräyksestämme nimitystä SUOMEN LAHJA MAAILMAN LAPSILLE osoituksena kerättävien varojen käyttötarkoituksesta.

PYYDÄN myös aktiivisesti tiedottamaan asiasta klubien ja piirien verkkosivuilla sekä muussa viestinnässä käyttäen tuolloin myös aina SUOMI 100v lipputunnusta.

 Vastaan mahdollisiin kysymyksiin email osoitteessa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 Rotarysäätiötoimikunnan puolesta

                                                                          TRF 100 logo 2017

Suomen Rotaryn Lääkäripankki (RDBF)

Vammaisten lasten ja nuorten kuntoutus Tansaniassa 

                                                                                                                    

 Ohjekirja on swahilinkielellä sekä englanniksi

Mpango binafsi wa matibabu kwa watoto na vijana wenye ulemavu Tanzania-Maelezo na mazoezi – Individual rehabilitation planning for disabled children and youth in Tanzania-Instructions and exercises

Lue tästä ..

Manual etusivu

--------------------------------------

 

WP 20170208 10 00 52 Pro

 

TEEMA - TEMA - THEME 2017 - 2018

 

T1718FI CAPS

 

T1718SE CAPS

 

T1718EN CAPS

 atlanta 2017 www

 

Kouvolan Matkatoimisto:
Rotarymatka USA, Georgia, Atlanta 9.-16.6.2017

Pohjanmaan Matakatoimisto:
Rotarymatka USA, Georgia, Atlanta 8.-20.6.2017 tai 8.-15.6.2017

 

Miten rekisteröityä RI:n My Rotary-verkkosivuille

Tästä linkistä rekisteröitymisohje

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia (englanniksi)

RI:n verkkosivujen muita ohjeita

löytyy tästä linkistä (englanniksi)

RI-My-Rotrary

RI-My-Rotrary-2

 

 

RI-My-Rotrary-sign-in