Suomen ensimmäinen rotaryklubi perustettiin Helsinkiin 1.12.1926, charterkirjansa klubi sai 26.1.1927. Viroon Rotary saapui 2.8.1930.
Tällöin Tallinnan Rotaryklubi hyväksyttiin Rotary Internationalin jäseneksi.

Viron rotaryklubit toimivat vuodesta 2000 lähtien osana Suomen rotaryorganisaatiota.

Nyt, yli sata vuotta perustamisen jälkeen, rotareita on maailmassa yli 1,2 miljoonaa yli 200 maassa ja itsehallinto-alueella n. 34 000 klubissa.

Suomessa toimii 288 rotaryklubia. Suurimmilla paikkakunnilla toimii useita klubeja.
Virossa on 18 rotaryklubia. Suomen klubeissa on noin 11 050 aktiivi- ja kunniajäsentä.
Klubit kutsuvat jäsenikseen hyvämaineisia ammattihenkilöitä, miehiä ja naisia.
Säännöllinen kanssakäyminen muiden ammattiryhmien edustajien kanssa lisää ymmärrystä eri ammateista ja tuo mahdollisuudet oman yhteiskuntatietämyksen laajentamiseen yhteisten hankkeiden kautta.
Järjestönä Rotary on tullut tunnetuksi ensisijaisesti tekojensa kautta.
Ohjelmista erityisesti nuorisovaihto, stipendit ja maailmanlaajuiset humanitaariset hankkeet ovat muovanneet Rotaryn kuvaa.