Inner Wheel yli 50 vuotta Suomessa

Inner Wheel Suomi verkkosivut

Inner Wheel -toiminta sai alkunsa Englannista v. 1924 rotarin puolison Margaret Goldingin perustamana. Kansainvälinen International Inner Wheel luotiin vuonna 1967 yhdistämään kaikkia maailman Inner Wheel -sisaria.

” Leave a lasting Legacy”

on vuoden 2017-2018 teema.

Tällä hetkellä Inner Wheel järjestö toimii 102 maassa ja jäseniä on n. 105 000. Klubeja on yli 3900 ja klubit muodostavat 176 piiriä. Järjestö on yksi maailman suurimpia naisten palvelujärjestöjä. Suomeen perustettiin ensimmäinen Inner Wheel -klubi vuonna 1958 Järvenpäähän. Suomessa on neljä piiriä, 34 klubia, joista kaksi Virossa, ja jäseniä yhteensä noin 1100.

Inner Wheel on kansainvälinen ystävyys- ja palvelujärjestö, jonka jäsenet ovat pääosin rotareiden perhepiiriin kuuluvia naisia. Järjestö toimii itsenäisesti ja tekee yhteistyötä rotareiden kanssa. Vuodesta 2012 lähtien Inner Wheel -klubien jäseniksi on kutsuttu myös ei-rotarisidonnaisia jäseniä.

Inner Wheel -järjestön tarkoituksena on edistää kansainvälistä yhteisymmärrystä, ystävyyttä ja palvelualttiutta. International Inner Wheel pitää kansainvälisen maailmankokouksen joka kolmas vuosi. Vuoden 2015 Convention pidettiin Tanskassa, Kööpenhaminassa. Seuraava Convention on 11.-14.4.2018 Australiassa, Melbournessa.

Kauden 2016-2017 Kansainvälinen Inner Wheel Presidentti Oluyemisi Alatise Nigeriasta vieraili Suomessa syyskuussa 2016.

Suomen Rally, jonka tavoitteena on koota järjestön jäsenet yhteen tutustumaan, verkostoitumaan ja keskustelemaan valtakunnallisesti, järjestetään joka toinen vuosi. Seuraava Rally järjestetään 14.-15.10.2017 Oulussa. Edellinen oli Salossa vuonna 2015.

Kotimainen palvelutoiminta kohdistuu pääasiassa lasten ja nuorten, naisten sekä vanhusten hyvinvoinnin tukemiseen. Yleensä klubit ja piirit valitsevat avustuskohteensa itsenäisesti. Inner Wheel on tullut tunnetuksi huumekoirakampanjastaan. Järjestö on lahjoittanut tähän mennessä Suomen tullille n. 60 koiraa. Yksi koira koulutuksineen maksaa n. 6 000 €. Suomen Inner Wheel kerää jäsenistönsä avulla varoja myös katastrofien uhrien auttamiseen eri puolilla maailmaa.

Valtakunnallisesti Suomen Inner Wheel -järjestö on sitoutunut ”Koulutus elämään” -projektiin kotimaassa. Koulutus Elämään Säätiö toteuttaa 3–13 -vuotiaille lapsille ja nuorille suunnattua laaja-alaista terveyskasvatusohjelmaa, jonka keskeisiä osa-alueita ovat terveelliset elämäntavat ja ehkäisevä päihdetyö. Opetustilaisuudet järjestetään kouluissa kerran vuodessa toistuvina tapahtumina. Koulutus Elämään Säätiö tekee yhteistyötä Suomen lapsiasiavaltuutetun kanssa. ”Koulutus elämään” on rekisteröitynyt Suomi 100-vuotta -juhlavuoden hankkeeksi.

Viime vuosina Suomen Inner Wheelissä on kiinnitetty huomiota viestintään ja järjestön verkkosivujen kehittämiseen. Sivuilla www.innerwheel.fi julkaistaan klubien ja piirien toimintasuunnitelmat ja kerrotaan kuvin ja sanoin yhteisistä tapahtumista ja kokemuksista. Myös Suomen Inner Wheelin edustajien raportit kansainvälisistä tilaisuuksista löytyvät verkkosivuilta.

Inner Wheel -järjestö haluaa pysyä ajassa mukana, kehittyä, kasvaa ja kartuttaa jäsenistöään.

www.innerwheel.fi