trf-logo 1

AMMATILLISET OPINTORYHMÄT (VTT / Vocational Training Team)

Haluatko käyttää ammattitaitoasi humanitaarisessa työssä, esim. koulutuksen tai infrastruktuurin parantamiseksi jossakin kehitysmaassa – mutta et pysty lähtemään matkaan kovin pitkäksi aikaa? Osallistuminen jonkin rotarypiirin järjestämään ammatilliseen opintoryhmään voi tarjota juuri sinulle sopivan mahdollisuuden tehdä omalla ammattitaidollasi hyvää maailmassa.

Ammatillinen opintoryhmä matkustaa tyypillisesti toiseen maahan joko oppimaan lisää omasta ammatistaan tai valmentamaan sikäläisiä toimijoita omalla osaamisalueellaan. Lähtevän ryhmän jäsenillä on oltava vähintään kaksi vuotta aiheen kannalta relevanttia työkokemusta. Ryhmän jäsenet voivat olla rotareita, heidän perheenjäseniään tai ei-rotareita, ryhmän johtajana toimii yleensä kokenut rotari. Toteutettavan humanitaarisen hankkeen on tyypillisesti liityttävä ainakin yhteen Rotarysäätiön kuudesta keskittämisalueesta (niistä tarkemmin tästä linkistä:
https://www.rotary.org/myrotary/en/learning-reference/about-rotary/areas-focus) ja tuotettava kestäviä tuloksia.

Ammatillisia opintoryhmiä järjestävät rotarypiirit ja -klubit, joilla on mahdollisuus saada merkittävä osa kustannuksista rotarysäätiöltä. Tällainen hanke edellyttää tiivistä yhteistyötä toisessa maassa toimivien rotarien kanssa ja sellaisen käytännön ongelman tunnistamista, johon ammatillinen opintoryhmä voi tuoda konkreettista apua. Vierailun kesto voi vaihdella, niitä voidaan tarvittaessa tehdä molempiin suuntiin ja myös useampia kuin yksi.

Lisätietoa saat piirisi TRF-komitean puheejohtajalta. Yhteystiedot löydät Rotarymatrikkelin 2017-2018 sivulta 117.